top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Het werk van 'n coach

Bijgewerkt op: 16 jul. 2018

Recent kreeg ik de vraag:"Wat doe jij precies als coach?" Voor mij het juiste moment om deze blog te starten en 'n kijkje te geven in de "keuken" van de coach.
Wat ik als coach allemaal doe? Om die vraag te beantwoorden eerst 'n definitie van coaching


"Coaching is een vorm van ontwikkeling waarbij een persoon, genaamd de coach, een leerling of cliënt ondersteunt bij het bereiken van een specifiek persoonlijk of professioneel doel door training en begeleiding te bieden"

Hoe ga ik te werk


Afhankelijk van de te behalen doelstelling(en) worden het benodigde aantal sessies bepaald. Zo kan het voorkomen dat met 1 of 2 coaching sessies het gewenste doel is behaald. In andere gevallen kan dit meer zijn. Belangrijk bij het bepalen van het aantal sessies is de impact van de te bereiken doelstelling. Het vormgeven van het coaching traject is onderdeel van de intake voorafgaand aan de coaching sessies.


Veelal werk ik met coaching trajecten van 6 sessies. Tijdens de sessies wordt niet alleen gekeken naar de doelstelling en hoe deze te behalen maar ook naar het bewustzijn. Dit is 'n zeer belangrijk onderdeel van mijn werkwijze. Maar wat is nu het bewustzijn?


"Bewustzijn is het vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen, oftewel een beleving of besef hebben van jezelf en de omgeving"

Als wij ons bewust zijn van ons eigen bewustzijn kunnen we dit ook sturen of aanpassen waardoor er kansen worden gecreëerd die niet voor mogelijk werden gehouden. Mede door deze inzichten en de persoonlijke groei die daardoor wordt gerealiseerd komt het behalen van de gestelde doelstellingen steeds dichterbij. Door herhaling, de 6 sessies, komt het beste resultaat naar voren om zo de beste versie van jezelf te worden!


Benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen, neem (vrijblijvend) contact met mij op.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,


Jeroen


161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page