top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Wanneer is het genoeg?Stel jij jezelf wel eens de vraag:"Wanneer is het genoeg?" Wij zijn steeds vaker gericht op meer, beter, groter en luxer en de gedachte dat wij daar gelukkig(er) van worden.


Tot 'n paar jaar geleden reageerde ik op dezelfde manier. Met mijn bedrijf wilde ik meer omzet halen dan het jaar ervoor, de auto moest groter en luxer dan degene die ik had, het aantal vakanties per jaar werd steeds meer, het kon niet op. Tot op dat moment had ik alles onder controle verliep ons leven heel voorspoedig, maar daar kwam verandering in door 'n persoonlijke gebeurtenis die mijn partner en mij in ons diepste raakte. 


Op 'n dag was ik onderweg naar 'n zakelijke afspraak en stelde mijzelf de vraag:"Jeroen, wanneer is het genoeg?". Zonder direct antwoord te geven liet ik de vraag rustig op mij inwerken en dwong zo mijzelf hier over na te denken. Na de afspraak stapte ik weer in de auto en kwam de vraag boven:"Waar doe ik het allemaal voor?" In de weken daarna bleef ik mijzelf met deze vragen bezig houden, mijn partner op haar beurt stelde zichzelf de zelfde vragen. Samen kwamen wij steeds meer tot het besef dat wij 'n andere invulling aan ons leven wilde gaan geven, verandering van richting. Wat is voor ons echt van belang en wat geeft ons nou de voldoening die wij zoeken.


"Dit is voor ons genoeg!"

Tijdens de zomer kwamen wij tot de conclusie dat wonen op 'n plek dichtbij de natuur en op 'n lokatie die ons aantrekt voor ons het meest belangrijkste is. Onze ruime gezinswoning in 'n hele leuke buurt werd te koop gezet en als 'n geschenk kregen wij de mogelijkheid om te mogen gaan wonen in 'n huisje aan het water wat meer dan de helft kleiner was dan het huis waarin we woonde. Veel spullen hebben wij niet mee kunnen nemen, maar samen met elkaar en onze beestjes voelde het voor ons compleet en gelijk als "thuis". Het antwoord op onze eerdere vragen konden wij allebei volmondig geven;"Dit is voor ons genoeg!".


De reden om dit verhaal met jullie te delen is omdat onze situatie niet uniek is. Ook jij zou jezelf eens de vraag kunnen stellen wanneer is het voor jou genoeg. Niet met de gedachte om net als wij kleiner te gaan wonen, maar om bewustwording te creëren over wat er voor jou nou echt toe doet.


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin,  wil jij jouw vragen met mij als coach bespreken? Neem (vrijblijvend) contact met mij op en stel jezelf als doel

de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen

176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page