top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Waarom blijven wij vasthouden aan.........?


Waaraan blijven wij vasthouden? Dat kan van alles zijn, van materiële zaken tot werk of relaties. En waarom is dan de vraag, waarom hebben wij moeite met loslaten terwijl er situaties denkbaar zijn waarin loslaten beter zou zijn.


Herken jij je in de situatie dat je werk aanvoelde als 'n zware last, je na alles te hebben geprobeerd om je relatie te redden je deze zag stranden of spullen toch maar niet weg gedaan hebt omdat het nog niet stuk was of ooit nog wel van pas kon komen. Wat heb je toen in die situatie gedaan, erbij neergelegd dat het zo was of ben je overgegaan op actie? De meest veilige optie is houden zoals het is en doorgaan. Door vast te blijven houden zetten wij onszelf op 'n zijspoor waardoor het geluk en plezier wat wij eigenlijk graag willen voelen zal verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.


"Het heeft mij verder gebracht dan geld ooit had kunnen doen"

Een van mijn eigen ervaringen is werk gerelateerd. Mijn werkgever was zo gericht op het behalen van omzet dat het hem niet uitmaakte hoe de omzet behaald werd. Bij iedere klant moest er omzet gemaakt worden, maar of dat in het belang van de klant was vond hij niet van belang. Dit ging zo in tegen mijn eigen normen en waarden dat ik besloot mijn baan op te zetten en dat resulteerde in de start van mijn eigen financieel adviesbedrijf in 2003. Vanaf de start heb ik mij nog nooit laten leiden door geld, maar enkel oprecht advies gepasseerd op de situatie van de klant. Deze manier van werken heeft mij verder gebracht dan geld mij ooit had kunnen brengen.


Waar in jouw leven kom je dit tegen, vast blijven houden terwijl loslaten misschien wel 'n beter alternatief is? Ooit weleens jezelf de vraag gesteld wat er mogelijk wordt als je niet meer in het patroon van alle dag blijft doorgaan maar de stap neemt om te veranderen? Wat zou je nog meer uit je leven kunnen halen als je kiest voor 'n andere richting? Natuurlijk moet je niet over het spreekwoordelijke "een nacht ijs gaan" en direct "alle schepen achter je verbranden", maar de eerste stap is om voor jezelf te bedenken waar het in jouw leven anders kan. Geef jezelf de ruimte en de tijd om inzicht te krijgen en jezelf voor te bereiden op de tweede stap namelijk, wat kan ikzelf aanpassen of veranderen om de richting van mijn leven te veranderen.


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin, wil jij jouw situatie met mij als coach bespreken? Neem (vrijblijvend) contact met mij op en stel jezelf als doel

de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page