top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Waar richt jij jouw verrekijker op?


Als je door 'n verrekijker kijkt kan je inzoomen op 'n bepaald beeld en daar volledig de focus op leggen. Je ziet dan 'n klein stukje uit het grote geheel heel erg scherp, al het andere is dan onttrokken aan ons zichtveld.


Als wij 'n bepaalde emotie voelen of ervaren, zeg 'n positieve, dan fleuren we op en voelen we ons goed en sterk. Dingen die we willen doen gaan vanzelf en we ervaren dat alsof het ons voor de wind gaat. Niets kan ons tegenhouden. Als we niet 'n positieve maar 'n negatieve emotie voelen of ervaren dan belanden we veelal in 'n vicieuze cirkel doordat meerdere dingen fout gaan of mislukken. Voelen ons tegenwerkt en worden daardoor somber en hebben 'n negatief gevoel.


Met emoties werkt het op 'n soortgelijke manier als met kijken door 'n verrekijker. Wij kunnen niet meerdere emoties tegelijk ervaren, laat staan 'n combinatie van positieve en negatieve emotie tegelijk. Als wij met de "verrekijker" kijken naar 'n negatieve emotie is dat wat wij ervaren en hoe wij ons voelen. Doordat wij kijken naar de negatieve emotie zal deze worden opgevolgd door 'n andere negatieve emotie en komen we terecht in 'n neerwaardse spiraal. Aan die neerwaardse beweging kun je zelf iets doen, je "verrekijker" niet richten op de negatieve emotie maar juist op de positieve emotie. Je zal jezelf al 'n stuk beter gaan voelen hierdoor en de neerwaardse beweging zal stoppen.


"Je voelt je gelijk 'n stuk beter als je de focus richt op positieve emoties"

Natuurlijk ben je er nog niet als je alleen de focus richt op het positieve in plaats van het negatieve, het is de eerste stap. Die eerste stap kan bijvoorbeeld zijn dat je voor jezelf hebt besloten om samen met 'n coach aan jezelf te gaan werken. Tijdens de coaching kun jij je "verrekijker" gaan richten op voor jou belangrijke punten en zo jouw toekomst in eigen hand te nemen om uiteindelijk uit te komen bij jouw doel.


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin, wil jij jouw situatie met mij als coach bespreken? Neem (vrijblijvend) contact met mij op en stel jezelf als doel

de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page