top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Skiles geven is ook coachen


Morgen mag ik weer op weg naar de Oostenrijkse sneeuw om 'n week skiles te geven aan lichamelijk gehandicapte volwassenen van de VGW (Vereniging Gehandicapte Wintersporters www.vgw-online.nl) Deze jaarlijkse sneeuwweek geeft mij zoveel energie en voldoening dat ik er al maanden vooraf naar uit kijk. Dit jaar 'n totale groep van meer dan 100 mensen.


Zoals onze oud voorzitter het ooit verwoordde:"Tijdens de skiweek ben ik even niet gehandicapt. We skiën over dezelfde sneeuw, zitten in dezelfde skilift alleen hebben we 'n ander apparaat om mee/in te skiën en ben ik even niet afhankelijk van mijn rolstoel" Deze opmerking heeft mij heel bewust gemaakt van het samenspel tussen de valide en invalide (tijdens deze reis).


De groep waar ik als docent de aankomende week verantwoordelijk voor ben bestaat uit 5 deelnemers, 3 gevorderden en 2 beginners. Deze leuke combinatie zorgt ervoor dat ik de verschillende niveaus moet samenbrengen om zo gezamenlijk de week te kunnen skiën. Niet verwonderlijk dat de manier van doceren heel veel overeenkomsten heeft met coaching. De deelnemer zelf laten bedenken wat hij/zij moet doen en wat bijvoorbeeld 'n gevolg kan zijn van 'n handeling. Op deze manier zie ik iedere deelnemer apart maar ook de groep als geheel iedere dag groeien.


"Tijdens de skiweek ben ik even niet gehandicapt" (quote oud voorzitter VGW)

Coachen en de deelnemer het beste uit zichzelf laten halen is ook tijdens de aankomende week waar ik mij voor inzet samen met alle andere docenten, begeleiders en overige crew leden. Coachen is voor mij dan ook niet 'n manier van doen, maar mijn manier van leven. Daarnaast mijzelf vrijwillig inzetten voor 'n ander is wat voor mij belangrijk is. Uiteraard gaat het weer 'n geweldige week worden en ook nadat wij de pistes hebben verlaten is het een groot feest. Ik voel mij bevoorrecht ook dit jaar weer deel uit te mogen maken van deze groep.


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin, wil jij jouw doel of toekomst plan met mij als coach bespreken? Neem (vrijblijvend) contact met mij op en stel jezelf als doel de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page