top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

Hoe is het met de goede voornemens?


In 2019 ga ik stoppen met roken, gezonder leven, veranderen van baan of wat was jouw goede voornemen? Ben je inmiddels terugvallen in je oude gewoonte of heb je het voornemen "even" geparkeerd omdat je zo druk bent? Gaat dit over jou, lees dan vooral verder.


De reden dat veel goede voornemens of veranderingen die we in ons leven willen aanbrengen verzanden in enkel ideeën, niet tot uitvoering komen of niet het gewenste resultaat hebben is omdat het niet de juiste tijd was, je er niet aan toe was of......? De daadwerkelijke reden ben jezelf, als je niet volledig overtuigd bent dat dit is wat je wilt zal je het niet redden. Het valt of staat met je eigen inzet, deze is altijd het hoogst als je volledig achter je doel staat. Als je niet achter je keuze staat en je er dus niet volledig voor gaat zal het resultaat niet worden wat je voor ogen hebt, zal de noodzaak (nog) niet hoog genoeg zijn om het doel te behalen en wil je het zelf ook (nog) niet. Daarnaast is er 'n tweede aspect dat meespeelt, je gevoel van eigenwaarde. Onbewust geef jij jezelf 'n onvoldoende omdat de gestelde doelstelling niet is gehaald. Hierdoor zie jij jezelf minder positief, verlies je energie aan negatieve gedachten en gevoelens en vecht je tegen jezelf zonder eigenlijk te weten waarom.


"Het begint bij 'n goede voorbereiding"

Om je doel succesvol te behalen geldt dat het begint met 'n goede voorbereiding. Weet wat je te wachten staat en wat je moet doen of laten om je doel te bereiken. Heb de bereidheid om te doen wat je moet doen en ga er voor de volle 100% voor. Daarnaast is coaching 'n goed alternatief je te ondersteunen bij het realiseren van je gestelde doel. Soms kan een enkele sessie al voldoende zijn om je jezelf de juiste richting in te sturen.


Aan jou de vraag, welk doel heb jij voor jezelf gesteld?


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin, wil jij jouw doel of toekomst plan met mij als coach bespreken? Kijk hier voor de mogelijkheden en stel jezelf als doel de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page