top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJeroen Quaedvlieg

De coach getraind


Afgelopen maandag ben ik terug gekomen vanuit Kreta waar ik 'n week ben geweest voor 'n training. Niet 'n training gericht op mij als coach, maar op mij persoonlijk. Voorafgaande aan de training was moeilijk te bedenken wat ik kon gaan verwachten, dus vol goede moed en 'n dosis gezonde spanning ben ik ervoor gegaan. Iedere dag was gevuld met meerdere sessies om zo 'n zo effectief mogelijk programma te hebben en het hoogst haalbare resultaat te behalen.


Hoe vaak komt het voor dat we verzonken zijn in onze eigen gedachten, maar met de uitkomsten hiervan niks (durven) doen. De wens of richting strookt misschien wel helemaal niet de huidige situatie. Misschien zit je in 'n relatie of bij 'n werkgever terwijl je liever ergens anders zou willen zijn. Ons onderbewustzijn weet wat ons wens is of wat ons doel is, wie zijn wij dan ook daar nog aan te willen twijfelen? Tijdens de sessies kwam ik steeds meer tot het besef dat ik voor mijzelf op het juiste pad zit. Mijn wensen en doelen liggen goed in lijn met waar ik nu allemaal mee bezig ben. Heeft mij wel 'n hele opluchting gegeven, dat zal je kunnen begrijpen.


"Uiteindelijk heb ik het 'n plekje kunnen geven"

Tijdens een van de sessies in die week heb ik ook mogen ervaren dat er bij mij toch ook nog werk aan de winkel was. Het verdriet van het overlijden van mijn beste vriend in 2003 had ik toch al verwerkt? Nou nee, schijnbaar heb ik het weggestopt, gedacht dat ik het had verwerkt maar nu blijkt dit toch anders te zijn. Ieder jaar op zijn verjaardag en op de dag van zijn overlijden (ik weet nog precies waar ik was en hoe ik 't hoorde) sta ik stil bij de vriendschap die wij hadden. Toch heb ik schijnbaar niet kunnen accepteren dat hij op jonge leeftijd is overleden. De rest van de week heeft mij dit heel erg bezig gehouden en zijn alle herinneringen boven gekomen, alle kattenkwaad wat we uithaalde tot de serieuze dingen. Door hier op deze manier mee bezig te zijn geweest heeft het mij 'n ander idee gegeven, voelde dat er voor mij iets veranderde en ik het daadwerkelijk 'n plekje heb kunnen geven. Door niet alleen op die 2 dagen per jaar aan hem te denken heeft het voor mij 'n plek gekregen.


Het mooiste zou zijn als iedereen zou mooie ervaringen kon opdoen als ik heb gehad afgelopen week, maar helaas is de realiteit dat niet iedereen deze training kan volgen. Wat 'n zeer goed alternatief kan zijn is coaching. Door samen met mij jouw doelstelling te formuleren ben je ook aan het werk met jezelf, het toewerken naar het behalen van je doelstelling, jouw pad voor de toekomst uitstippelen. Ooit wel eens over nagedacht waar het jou zou kunnen brengen?


Heeft mijn verhaal je aan het denken gezet of herken jij jezelf hierin, wil jij jouw situatie met mij als coach bespreken? Neem (vrijblijvend) contact met mij op en stel jezelf als doel

de beste versie van jezelf te worden.


Blijf jezelf inspireren!


Groet,

Jeroen

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page